VÆGMALING

Billig vægmaling til alle rum i huset | Se udvalg her | bnfarver.dk

Vægmaling til alle rum i hjemmet

Hos BN Farver tilbyder vi flere forskellige former for vægmaling. Vi har lugtsvage kvalitetsmalinger, der er udviklet specifikt til husets forskellige rum fra kælder til kvist. Vores vægmaling er drøj i brug og har derfor en god dækkeevne. 

Har du brug for råd og vejledning, så tøv ikke med at tage fat i os - vi deler gerne ud af vores viden på området. 

 

Vælg den rigtige maling til dine vægge

Malingen har ikke blot en dekorativ funktion, den skal samtidig beskytte og bevare væggens overflade. Så ved at vælge den rette maling til specifikke rum, gør du både rengøring og vedligeholdelse nemmere for dig selv. vaegmaling-kvinde

Du finder mat, helmat og dækkende maling udviklet til de tørre rum, såsom soveværelset og stuen. Du kan også finde maling til vådrum (badeværelse, kælder, etc.), hvor der i perioder er fugtigt og kan være brug for mere rengøring - denne type maling har højere glans og er mere blank.

Skal du male køkkenet eller et andet rum, hvor der hurtigt kan blive fedtet eller beskidt, kan det være en god idé at vælge en slidstærk og vaskbar maling, så du let kan fjerne pletter og lignende. Denne type maling vil typisk også have en højere glans, end den du vælger til stuen.

Skal du bruge vægmaling til skoler eller institutioner, hvor der stilles store krav til indeklima, har vi også silikatmaling. Den har en fantastisk dækkeevne og er fri for blødgører, konserverings- og opløsningsmidler. Sammensætningen i produktet gør, at der ikke efterfølgende kan vokse skimmelsvamp.

 

Hvilken farve maling skal jeg vælge til væggene?

Vores farver kommer i mange forskellige nuancer, som kan være med til at sætte den rette stemning i et rum - uanset om rummet har en praktisk funktion, et soveværelse eller et børneværelse. 

Tommelfingerreglen er, at hvis du gerne vil gå efter den energiske og aktive stemning, skal du vælge lyse toner. Hvis du derimod hellere vil have et rum der emmer af ro og varme, skal du gå efter de mørkere nuancer. I dag er der dog langt bredere rammer for, hvordan farver sammensættes - så det handler mere om personlig præference og stil.

Al vores vægmaling har en stor farvedybde og kan leveres i hvid eller i mange smukke farver. Desuden kan den tones efter dine ønsker. Derudover tilbyder vi forskellige former for forankringsgrunder, som skal bruges til at klargøre dine vægge, så du får det fulde ud af farven. 

 

Hvilken glans skal jeg vælge til vægmaling?

Der er mange forskellige typer vægmaling på markedet, og dit valg af glans har stor betydning for resultatet. Reglen er, at jo højere glans du vælger, desto mere slidstærk er malingen og nemmere at rengøre. Men samtidig har glansen også indflydelse på, hvor meget væggen reflekterer lyset. Højere glans vil typisk være mere blank, hvor en lav glans vil være mere mat i udtrykket. 

  • Glansniveau 5-10 er typisk det man bruger til opholdsrum som stuer og værelser. Denne glans betegner man som halvblank - den giver et afdæmpet genskin og reflekterer lyset rundt i rummet. Ønsker du et mere mat udtryk, hvor farven er mere dyb, gennemtrængende og lystæt, så skal du gå efter mat eller helmat maling med lavere glansniveau.
  • Glansniveau 20-30 er egnet til køkken og badeværelser, hvor der er behov for, at du kan tørre en fugtig klud over væggen hyppigt, og hvor miljøet generelt er mere fugtigt. Jo højere glans, desto mere slidstærk og vaskbar er malingen. 

Hos BN Farver er malingen inddelt efter rum, så du er garanteret at finde den rigtige glans til det rum, du skal male.  

 

Trin for trin-guide: Sådan maler du dine vægge

Når du har valgt din maling og er klar til at begynde, er der nogle nødvendige trin:

Trin 1: Rengøring

Først og fremmest skal væggene være rene og tørre. Dette sikrer, at malingen hæfter ordentligt og forhindrer snavs og støv i at blande sig. Vask først med grundrens og dermed efter rent vand.

Trin 2: Afdækning 

Beskyt gulvet og afdæk lister, karme, paneler, stikkontakter og andre områder, du ikke ønsker at male. Malertape er nyttig for at opnå skarpe kanter.

Trin 3: Vælg det rigtige udstyr

Det rigtige udstyr er afgørende. Brug pensler til hjørner og kanter, en stor malerrulle til store flader og eventuelt en lille malerrulle til detaljer.

Trin 4: Malingen 

Start med kanter og hjørner og mal derefter de store flader. Vent ikke for længe, så malingen tørrer for tidligt - du skal helst male vådt i vådt. Opdel væggen i sektioner for at opnå det bedste resultat. Brug en lille malerrulle til at skabe flotte overgange mellem kanter og flader.

 

Kom ind i butikken og se udvalget af kvalitetsmaling

Hos BN Farver er vi eksperter i maling. Vi er derfor også det helt rigtige valg, hvis du skal bruge hjælp til at finde den rette vægmaling til netop dit rum. 

I butikken kan du få inspiration og se det store udvalg af vægmaling fra blandt andet Dyrup. Du kan vælge netop de farver du ønsker, og hvis du ønsker at få malingen med det samme, toner vi den på stedet, så du kan komme i gang med dit malerprojekt samme dag. 

Uanset om du skal bruge vægmaling i høj kvalitet eller mere budgetvenlig maling til at shine lejligheden eller huset op med, så har vi det hele i butikken i Kolding. 

Fra webshoppen håndterer vi dagligt forsendelser af maling og tilbehør hjem til vores kunder i hele landet.

Der er 43 varer.

Viser 1-20 af 43 element(er)

Aktive filtre

keyboard_arrow_up