BILLIG MALING ER IKKE ALTID GENVEJEN TIL EN BESPARELSE

person Udgivet af: BN farver list In: Nyheder Den:

Når foråret banker på, blomstrer lysten til at komme ud. Desværre skal huset, såvel som inde, også vedligeholdes ude. 

Når foråret banker på, blomstrer lysten til at komme ud. Desværre skal huset, såvel som inde, også vedligeholdes ude. Her er træværk i form af stakit, udhæng, havemøbler, skur, inddækninger, gavle (ja man kunne blive ved), et organisk materiale der beder om eftersyn og vedligeholdelse. Murværk er også en faktor at holde et vågent øje med. Er der revner og sprækker skal disse udbedres og problemet skal løses. Men hvad er godt og skidt materialevalg? Hænger pris og kvalitet sammen? Kan man selv gå i gang eller skal man bestille en professionel til at udføre arbejdet ? Svaret er mange, og holdningerne er brede. Vi har nok alle forsøgt os med den billige gør det selv løsning, og nogle arbejder kontinuerligt med de billigste produkter som de finder bedst. For os som specialbutik og farvehandler, får vi tit spørgsmålet, om der er forskel på billig maling og en dyr maling, og det kan være svært at svare på, for hvad definere et billigt produkt ? Billig kan være maling produkter der købes i discount butikker hvor maling ikke er ”hovedvarelageret”. Billig maling kan også være kvalitetsmaling til en fantastisk billig pris, men det kan skam også være et mærke som ikke er kendt. Billig maling kan være et produkt med lav rækkeevne, hvor man skal male mange gange inde det dækker. Mere teknisk kan billig maling have lav tørstofindhold som er skyld i at den ikke kører så mange km/ltr. Hopper vi over i den anden ende af skalaen, så finder vi en masse typer maling og mærker som nemt koster det dobbelte af en billig maling, og hvad retfærdiggør denne prisforskel ? Det er jo begge maling. Det korte svar er indholdet, og den kemiske sammensætning.

HVAD ER FORSKELLEN PÅ BILLIG MALING OG DYR MALING ?

En dyr maling har tendens til at indeholde mere bindemiddel, additiver og pigmenter end de billige malinger på markedet, og gør at dækkeevnen bliver bedre, og du dermed ikke behøver at male så mange gange som dem der anvender billig maling. Så I nogle tilfælde bliver slutprisen den samme, hvis vi kun kigger på dækkeevne, for hvis prisen for en mærkevare 10L spand med god dækkeevne er 999 og et billigt alternativ med ringe dækkeevne koster 499, så kan du male dobbelt så mange lag med den billige kontra den dyre. Men her kigger vi kun på dækkeevnen… Der er andre væsentlige faktorer, som du får med kvalitetsmalingen, udover at spare tid på maleopgaven. Som fx glans, rengøringsevne osv. Hvis man tager udgangspunkt i Træbeskyttelse, kan det godt svare sig at investere i den dyre maling, og købe den i en farvehandel hvor man får gode råd og vejledning. Det taget tid at forbehandle et udendørs projekt, hvorfor det kan være fordyrende ”bare” at smøre ”noget” på, idet man måske efterfølgende skal udbedre og købe igen. Ligeledes er det en god ide at rådføre sig i farvehandelen angående vægmaling til indendørs brug. Det kan være du kan nøjes med en billig maling, da det nemlig ikke er helt lige meget hvad man bruger i et givent rum. Jo højere glans man vælger i vægmaling – des dyrere bliver liter prisen. Derfor er det ikke altid nødvendigt at male med en glans 25 i rum hvor denne slidstyrke ikke er nødvendig. Det er også dyrere at købe en lille spand end en stor spand hvis man regner liter prisen ud. Her følges størrelse og pris ikke altid ad ! Dette skyldes at det er billigere at producere/tappe i én stor spand af 1x10 ltr. vs. 4x2,5ltr hvor der går 4 spande til i forhold til 1 stor. Der skal heller ikke håndteres så mange gange på 1 spand contra 4 spande. Derfor er produktionsprisen dyrere på de små spande contra de store spande. Hos BN FARVER som er en fysisk malerforretning, kan man både købe kvalitetsmaling til billige og dyre penge. Billig maling som prismæssigt ligger lavt, er på markedet fordi nogle gerne vil bruge det. Dyr maling sælges da der er købermarked for kvalitetssikkerheden.

søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag januar februar marts april maj juni juli august september oktober november december
keyboard_arrow_up